Jullie eigen chocolade op de dag van je leven

Chocolade bruidstaart

Jullie eigen chocolade op de dag van je leven

24 november 2015 Tips & Trends

Jullie eigen chocolade op de dag van je leven, C’est Bon Wijk bij Duurstede helpt je graag deze te geven.

Jullie droombruiloft komt eraan! En natuurlijk in een eigen stijl en met een eigen thema. Daar passen natuurlijk (handgemaakte) bonbons bij die bij jullie in de “smaak” vallen. Waar jullie zelf dol op zijn. En bij “smaak” heb ik het niet alleen over de chocola zelf maar ook over de vulling die kan worden aangepast aan jullie eigen favoriete smaak en voorkeur. Denk eens bijvoorbeeld aan een bruiloft met lavendel touch. En dan zo passend een wit hartjes bonbon met een lavendeltouch er bovenop en erin. Wedden dat dit een perfecte start van jullie droombruiloft is? Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. En wat ook nog eens mooi is meegenomen … deze unieke bonbons zijn er voor een goede betaalbare prijs.
Wil  jij meer weten over chocola en de mogelijkheden en opties voor speciale bonbons voor jullie droombruiloft? Dan moeten jullie zeker eens in de winkel C’est Bon Wijk bij Duurstede gaan kijken. Hier heb je de heerlijkste (handgemaakte) bonbons in heel veel verschillende smaken.

De vriendelijke gastheer van C’est Bon John, verteld jullie graag meer over Chocola:

Wij hebben een ruime keuze aan bonbons. Ons assortiment bevat zowel volledig handgemaakte alswel handgegoten bonbons. Variërend van traditionele vullingen als mokka en hazelnoot tot meer gewaagdere smaken als lavendel en olijf-framboos. Ons aanbod in bonbons verandert voortdurend, wij introduceren constant nieuwe smaaksensaties. Bijvoorbeeld de Oud Vlaamse Bonbon, gevuld met bier wat enkele dagen heeft gerijpt alvorens we het hebben verwerkt. Natuurlijk ook voor de bruidegom zeer geschikt want wie denkt dat alleen de dames de bonbons eten heeft het echt verkeerd. Kom maar eens kijken en proeven in de winkel. Voor het meest actuele aanbod nodigen we u graag uit in onze chocolaterie.

20 chocoladefeitjes die u nog niet wist over chocolade:

 • Het is niet zo gek dat we soms zeggen “verslaafd” te zijn aan chocolade. In chocolade zit namelijk een stofje waar men vrolijk van wordt. Tijdens het eten van chocolade komt het stofje endorfine vrij in de hersenen, waar we een gelukkig gevoel van krijgen.
 • Witte chocolade bruidstaartDe geur vertraagt onze hersengolven, waardoor we ons rustiger en kalmer voelen.
 • Misschien denkt u dat het handig is de chocolade in de koelkast te bewaren, voor het geval deze smelt. Dit is echter niet aan te raden. De beste temperatuur om de chocolade in te bewaren is bij een kamertemperatuur van 16-20 graden Celsius.
 • Heeft u een hoge bloeddruk? Een paar blokjes (pure) chocolade per dag werken bloeddrukverlagend.
 • Chocolade verhoogt, in tegenstelling tot wat velen denken, het cholesterol niet.
 • Ook voor ontstekingen is chocolade nuttig: in chocolade zit het stofje polyfenol, wat ontstekingsremmend werkt.
 • Voor maar 30 gram melkchocolade zijn al vier cacaobonen nodig. Voor 30 gram pure chocolade zijn dit er maar liefst 12!
 • Chocolade bevat in totaal meer dan 800 bestanddelen.
 • Nog een bewaaradvies: chocolade neemt gemakkelijk andere sterke geuren op. Wilt u de authentieke smaken en geuren behouden, bewaar het dan in aluminiumfolie.
 • Beter eet u geen chocolade in combinatie met andere melkproducten; op deze manier gaan namelijk de gezonde stoffen uit chocolade verloren.
 • Chocolade eten mag dan door velen gezien worden als snoepen, maar net zo schadelijk als snoepgoed is het niet. Snoepgoed is een stuk schadelijker voor het gebit dan chocolade.
 • Als de chocolade van goede kwaliteit is, is het binnen een half uur verteerd in uw lichaam.
 • Kent u dat heerlijke gevoel als chocolade smelt op uw tong? Dat gebeurt dan niet voor niets: chocolade smelt vanaf 34 graden.
 • Eigenlijk kan massieve chocolade niet bederven. Er zit namelijk vet in (cacaoboter) en geen vocht.
 • We zouden het misschien andersom verwachten, maar mannen eten toch echt meer chocolade dan vrouwen.
 • Wit uitgeslagen chocolade is niet bedorven. Dit komt door temperatuurschommelingen waardoor het vet zich van de chocolade onderscheidt.
 • De grootste cacaohaven ter wereld is niet te vinden in België of in de landen waar cacao vandaan komt, maar in ons eigen Amsterdam.
 • De beste cacaobonen komen uit West-Afrika, Java, Brazilië en Ecuador.
 • De cacaobonen mogen dan wel in warme landen groeien, maar ze kunnen slecht tegen de volle zon. Daarom worden ze geteeld onder schaduwbomen.
 • Een gemiddelde cacaoboom levert per jaar 1 á 2 kilogram aan bonen.

Wat kan C’est Bon betekenen voor jullie droomdag:
ChocoArt, oftewel de chocolade kunstwerken waar al veel mensen ons van kennen, is een groot deel van wat wij doen en waar wij onze creativiteit de vrije loop in kunnen laten gaan. Zo kunnen wij op basis van uw wensen en ideeën een unieke chocoladecreatie voor u maken. Leuk om cadeau te geven als give away voor uw gasten! Dus bent u nog op zoek naar een uniek smaakmakertje voor jullie bruiloft of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn op gebied van ChocoArt bij C’est Bon? Neemt u dan gerust contact met ons op, of kom langs in de winkel.Ook voor bruidstaarten kunt u uitstekend bij ons terecht. Deze maken wij, voor zowel smaak als uiterlijk, volledig naar wens. Samen met u gaan wij opzoek naar de  die voor u bijdraagt aan een onvergetelijke dag! Misschien zit er iets tussen de creaties die wij al gemaakt hebben.

En omdat wij jullie ook een stukje van deze overheerlijke chocolade gunnen, verloten wij een workshop bonbons maken bij C’est Bon onder het genot van een heerlijk drankje en een vrijblijvend kennismakingsgesprek met C’est la Vie Weddings. Like en deel de pagina van C’est la Vie Weddings en deze actie. Bij 225 likes wordt er een gelukkige winnaar bekend gemaakt!

Kijk ook eens op cestbonwijkbijduurstede.nl

 

Share it: