j

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc odio purus, tempus non condimentum eget, vestibulum.

Top

What about Iceland? Styling bootcamp Ijsland

Jaaaa what about Iceland? Acht mei was het dan zo ver! De Bootcamp styling in IJsland ging van start. Maar… hier ging wel enige voorbereiding aan vooraf.

Er zouden minimaal 4 styled shoots zijn, waarvan 1 door mij bedacht. Best een pittige opdracht als je weet hoe de 3 andere styled shoots gaan worden. Deze waren bedacht door Nailia en oké ik doe het denk ik niet verkeerd. Maar tegen Nailia van BEST DAY EVER EVENTS kijk ik stiekem toch echt wel een beetje op. IJsland… vooral de natuur daar, vind ik ontzettend bijzonder, dus dat moest voor mij een hoofdrol spelen. Ruig, natuurlijk, stoer, edgy maar vooral ook basic. Ik wil het tot in de puntjes uitgewerkt hebben en in IJsland zelf met de natuur aan de slag gaan, net wat je tegen komt. Dat betekent een table runner met bijpassende servetten, kaarsen, bestek en niet te vergeten een stationary, en een trouwjurk.

Met een grote koffer en een handbagage koffertje ging ik op stap. Ook al lijk ik misschien een stoere chick, een eerste vlucht alleen is toch best even een dingetje. Na de vlucht werden we opgewacht door Nailia en Marije en gingen wij met zijn allen onderweg naar het huis waar wij de komende dagen zouden verblijven. Zelfs nu in het schemerdonker maakte de natuur in IJsland een grote indruk op mij. Bizar hoeveel verschillende landschappen je te zien krijgt in een rit van een paar uurtjes.

Sneaky Waves.. Ooit van gehoord? IJsland heeft ze, en dan niet op een gewoon strand, maar op een pikzwart strand. Die golven zijn levensgevaarlijk, maar ook hier is het weer ontzettend indrukwekkend.

Op dit pikzwarte strand zijn wij de eerste dag aan de slag gegaan. Ondanks een keiharde wind, veel kou en heeeeeeel veel japanners met de bekende camera ? hebben wij toch een prachtige styling neer kunnen zetten, al zeg ik het zelf.  De modellen waren bikkels want ook al waren er geen sneaky waves (gelukkig) toen wij er waren. De wind was snijdend.

Models: Pim Donkers and Darya Navaselskaya MUAH: Bruid en Beauty Almere Dress: Tzarina Suit: Rietbergh

Unexpectedly close to home was a beautiful waterfall with ditto vista (Iceland even surprises you even close to home) where our photographers could go, while Pim and Darya made the perfect poses (featured photo, styling concept: BEST DAY EVER EVENTS in cooperation with: C’est la Vie Weddings, credits:  Odio photography , Mohawk:  Pioroblue ).

The next day Iceland also had other plans and it became so bad again that the roads were closed. Obviously the ladies are not able to catch one hole and we went looking for a beautiful waterfall and we were able to set up the Back to Nature styling in a gap. How to use nature ..?!?

See for Yourself

Models: Lisa Opdam & Mervin MUAH:  Bride and Beauty Almere  Dress:  Enzoan through LaDonna 
Suit:  Rietbergh  Stationary:  Silver Lining

Heb je trouwens 1 van de laatste trends in trouwland al gezien? Niet een standaard bruidsboeket maar net weer eens wat anders. De Bridal Flower Hoop is 1 van de trends van 2017. Je kan hem makkelijk in verschillende vormen en met verschillende bloemen maken. Wij houden er van.

De laatste shoot was de wild boho shoot. En ook die was weer super tof. Nailia had prachtige macrame spullen geregeld en Chayenne was wederom in weer en wind een topmodel. Zelfs de boer deed nog even mee aan de shoot. Maar de mooiste foto van die dag is toch wel de foto van Marije van Madame Poppy.

Na een lange maar alweer een ontzettend inspirerende dag gingen we weer terug naar het huis. Er werd weer een heerlijk maal gemaakt en koffers werden langzaam ingepakt.

In 2 dagen tijd meer dan 4 styled shoots!! Hoe fijn is het om het gewoon eens anders te kunnen doen dan de standaard dingetjes? Keihard te werken maar op een adrenaline rush gewoon nog vier dagen langer door kunnen gaan, als het nodig zou zijn. De bootcamp heeft mij veel gebracht, niet alleen styling technieken te leren en het volgen van je eigen pad hier in. Maar ook over het voeren van je eigen onderneming, geloven in je eigen kunnen en de weg die jij wilt inslaan met jouw ideeën en plannen. Gewoon doen!! O ja en dat IJsland de heerlijkste luxe broodjes heeft ;-). Lieve Nailia, bedankt voor deze geweldige kans, voor al jouw tips (wel zeker 10 pagina’s vol ;-)), jouw advies, jouw inspiratie en vooral het lekker duidelijk communiceren (zelfs ’s avonds laat, lees midden in de nacht) en dat ik je nog steeds mag lastig vallen…!!

Wat heb ik genoten, nieuwe contacten opgedaan en vooral veel geleerd. Over girlboss zijn, want dat Nailia, Marije, Anouk en Djamilla dat zijn dat is zeker.

Denk je erover om een keer naar IJsland te gaan? Zeker doen. Het is koud en het waait overal, maar de verschillende landschappen zijn zo bijzonder. De kerkjes midden in het landschap, de droogte en dan opeens weer, groen, de geweldige watervallen… teveel om op te noemen. Maar neem een goed gevulde portemonnee mee, want IJsland is niet goedkoop.